Retro behas zijn terug

Geplaatst op 21 November 2009 | categorie: Lingerie, Nieuws |

Retro beha’s zijn weer helemaal terug van weggeweest! En voor je nu begint aan een speurtocht door de ondergoedlade van je oma; het gaat niet om alle soorten retro beha’s, maar om één specifiek type: de puntige beha. Beroemd én berucht gemaakt door zowel Marilyn Monroe als Madonna.

In de jaren ’50 en ’60 waren kegelvormige beha’s ontzettend trendy en met name Marilyn Monroe droeg ze graag. Echt beroemd werd dit model beha echter pas dankzij Madonna. Zij droeg tijdens haar ‘Blonde Ambition Tour’ in de jaren ’90 verschillende puntbeha’s die ontworpen waren door Jean-Paul Gaultier. Het werd direct trend. Toch verdween de trend even snel als hij opkwam en de puntige beha’s leken in de vergetelheid te raken. Tot nu.

In verschillende winkels is dit jaar al een aanzienlijke toename in de verkoop van puntbeha’s gesignaleerd. Warenhuis John Lewis zag de verkoop van puntbeha’s in dit jaar met 33% toenemen ten opzichte van de verkoop in 2008. Helen Spencer, inkoopster bij John Lewis, denkt dat dit vooral te maken heeft met het feit dat vrouwen hun borsten niet langer verbergen, maar ze juist extra benadrukken.

Daarnaast sluit de verkooptoename goed aan bij de nieuwe trends die we voor wat gewone kleding betreft op de catwalk konden zien. Louise Goldin, Dolce & Gabbana, Jean-Paul Gaultier en tal van andere bekende ontwerpers leverden dit seizoen een collectie af waarin lingerie centraal stond. Deze collecties geven niet alleen het idee mee dat je jezelf mag laten zien, maar bieden je ook een prachtig platform voor het dragen van mooie – en zichtbare! – lingerie.

Lees verder! http://www.nu.nl/lifestyle/2116027/puntige-bh-terug-van-weggeweest-.html