Nooit meer afzakkende beha-bandjes!

Geplaatst op 5 February 2010 | categorie: Lingerie, Maat-tabellen |

Bijna iedere vrouw heeft er wel eens mee te maken gehad en voor veel van hen is het zonder twijfel de grootste lingerie-ergernis: afzakkende beha-bandjes. Met name in de zomer steekt dit probleem regelmatig de kop op. Door de warmte zweet je vaak meer en worden ook de bandjes van je beha wat gladder dan gewoonlijk. Het resultaat? Bandjes die te pas en te onpas onder je kleding vandaan schieten. Dat staat meestal knullig en soms zelfs slonzig. Zo maak je niet direct de indruk die je graag wilt maken!

Je beha-bandjes strakker trekken is een oplossing, maar ideaal is het niet. De bandjes kunnen dan namelijk in je huid snijden, wat erg pijnlijk kan zijn. Daarnaast kun je van te strakke beha-bandjes lelijke striemen krijgen en volgen in sommige gevallen zelfs (lichte) rugklachten.

Beter is het om te kiezen voor speciale tape of houdertjes die de beha-bandjes netjes op hun plek houden, zonder dat ze in je huid snijden. Deze tape en houdertjes kun je in de meeste lingeriezaken kopen. Je plaatst de houders of de tape onder de bandjes, waardoor ze niet alleen de bandjes op hun plaats houden, maar ook je schouders beschermen tegen eventueel snijden. Eventueel kun je dan wel je bandjes nog iets strakker aantrekken.

Natuurlijk helpen tape of houdertjes je niet als je je beha niet in de juiste maat aanschaft. Zorg er daarom eerst voor dat je precies weet welke maat je hebt. Dit kun je eenvoudig zelf meten. Pas daarnaast altijd elke beha eerst in de winkel en kijk of deze goed past. Een maat zegt namelijk niet altijd alles; soms is het beter om even uit te proberen hoe de beha daadwerkelijk zit. Neem hier gerust de tijd voor, want van een goed passende beha zonder afzakkende bandjes zul je heel lang plezier hebben!