Kies de juiste sportbeha!

Geplaatst op 4 December 2009 | categorie: Sporten |

Als je regelmatig sport, dan is het verstandig om te investeren in een paar goede sportbeha’s: die houden je borsten goed op hun plaats, waardoor je minder last krijgt van pijnlijke borsten en het stuiteren voorgoed verleden tijd is. Daarnaast zorgt een goede sportbeha er gewoon voor dat je borsten er beter uit blijven zien; sporten zonder sportbeha kan leiden tot verslapping van het bindweefsel, wat uiteindelijk ook weer leidt tot hangende borsten.

Welke sportbeha past bij mij?

Het dragen van een sportbeha is dus belangrijk, maar hoe weet je welke sportbeha het best bij jou past? Het kiezen van het juiste exemplaar begint natuurlijk bij je maat: koop geen sportbeha zonder dat je weet wat je maat is. Die maat kun je goed thuis opmeten, maar je kunt ook hulp vragen in een lingeriewinkel.

Vervolgens bepaal je waarvoor je de beha nodig hebt, of beter nog; wat je graag wilt dat de beha voor je doet. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Minimizing effect; laat je borsten kleiner lijken
  2. Harnas; strak ingesnoerd, voorkomt schuddende borsten
  3. Push up; drukt je borsten omhoog, voor een mooi decolleté
  4. Natuurlijke uitstraling; ondersteunt als een sportbeha, maar lijkt op een gewone beha

Gewapend met deze antwoorden kun je de volgende stap zetten; beha’s kopen! Dit kun je natuurlijk online doen, maar ook voor sportbeha’s geldt dat het beter is om deze ook in het echt te passen. Stap dus liever gewoon een winkel met lingerie of sportkleding binnen, kies aan de hand van je wensenlijstje een aantal sportbeha’s uit en pas ze gewoon. Vergeet niet om in het kleedhokje flink op en neer te springen om de beha direct te testen; zo weet je direct of ze in de praktijk ook werken zoals je graag zou willen!