Comfortabel en op maat: prothese beha

Geplaatst op 4 December 2009 | categorie: Prothese |

Ieder jaar in oktober, de maand die volledig in het teken staat van borstkanker, wordt het maar weer pijnlijk duidelijk; steeds meer vrouwen krijgen te maken met borstkanker. En zelfs als de kanker uiteindelijk verdwenen is, kun je nog te maken krijgen met de nasleep. Bijvoorbeeld als je één of twee borsten af hebt moeten laten zetten. Een prothese beha kan je dan helpen om hier op een praktische manier mee om te gaan.

Het principe van een prothese beha is heel eenvoudig: eigenlijk is het niets anders dan een beha met een opening aan de zijkant waar je je prothese in kunt stoppen. Zo blijft deze altijd netjes op z’n plaats en lijkt je decolleté helemaal ‘compleet’. Je kunt je prothese natuurlijk ook in een gewone beha stoppen, maar dat is vaak een stuk minder comfortabel. De kans dat je prothese dan gaat verschuiven en voor vreemde situaties zorgt, is een stuk groter.

Geen prothese, wel een beha?

Ben je wel een borst kwijtgeraakt, maar heb of wil je geen prothese? Ook dan hoef je je niet tevreden te stellen met een gewone beha die niet helemaal goed past. In Nederland zijn inmiddels een aantal merken actief die speciale beha’s verkopen, op maat gemaakt voor vrouwen met één borst. Deze beha’s plakken niet tegen je gevoelige huid, drukken niet tegen je litteken aan en zorgen er wél voor dat je er goed uit ziet en dat je je ook goed kunt voelen. Uiteindelijk is dat immers het belangrijkst!