Borstverkleining de oplossing tegen grote borsten?

Geplaatst op 8 May 2011 | categorie: Grote maten |

Grote borsten: het lijkt misschien leuk, maar in de praktijk blijken té grote borsten helemaal niet prettig te zijn. Ze leiden vaak tot nek-, schouder- en rugpijn en ze kunnen er ook nog eens voor zorgen dat je moeite hebt met rechtop lopen. In sommige gevallen kunnen grote borsten zelfs tot emotionele problemen leiden. Als je, op wat voor manier dan ook, echt concreet last krijgt van je grote borsten, dan kun je een borstverkleining overwegen. Na zo’n operatie zijn de nadelen van grote borsten definitief verdwenen.

Je kiest niet zomaar even voor een borstverkleining; het is een vrij zware ingreep waarvoor je helemaal onder narcose moet. Bovendien houd je er littekens aan over; er wordt een deel van het huid- en borstweefsel weggehaald en vervolgens moet de specialist er weer een mooie borst van maken. Hoewel het risico niet heel groot is, bestaat er altijd een kans dat je niet helemaal tevreden bent over je nieuwe borsten.

Wil je toch een borstverkleining ondergaan? Overleg dit dan ook met je huisarts. Als je grote borsten echt voor lichamelijke problemen zorgen, dan kun je een borstverkleining soms vergoed krijgen van je verzekeraar. Aangezien de ingreep best wat kost, kan dat heel interessant zijn. De huisarts kan je ook meer vertellen over de ingreep en over wat je er wel en niet van kunt verwachten. En ook niet onbelangrijk: de huisarts kan misschien wel een specialist aanraden, zodat de kans op succes groter is. Tot slot: zorg voor voldoende ruimte in je agenda, want de procedure duurt maar een paar uurtjes, maar je zult zeker een maand moeten herstellen. Tijdens die periode wordt aangeraden een goede ondersteunende beha te dragen.