Zoekresultaten voor de categorie

Welk model beha moet ik nou kiezen?

Geplaatst op 28 October 2009 | categorie: Algemeen |

De eerste beha werd in 1907 ontworpen door couturier Paul Poiret en bestond uit niet meer dan twee zakdoeken en een stel linten. Mary Phelps Jacobs vroeg er in 1913 als eerste patent op aan. Sinds die tijd is er heel wat veranderd. Beha’s zijn tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar in allerlei verschillende prijsklassen en materialen, er is ook een enorme keuze in modellen. Dat maakt dat er voor elke vrouw een perfect passende beha te vinden is, maar tegelijk wordt het daardoor wel moeilijker om te bepalen welke beha nu bij jou past. Daarom zetten we de mogelijkheden even voor je op een rijtje.

Klassieke beha

De klassieke beha is een beha die uit twee driehoekige stukjes stof bestaat. De klassieke beha is er met en zonder beugels. Heb je kleine borsten, dan kun je prima een klassieke beha zonder beugels dragen. Zijn je borsten wat groter, dan kun je beter kiezen voor een beugelbeha, deze geeft betere ondersteuning. De beugelbeha maakt ook de vorm van je borsten mooier.

Push-upbeha

Dames met kleine borsten zijn erg blij met deze beha, hij laat namelijk je borsten groter lijken. Dat doet hij door je borsten een beetje samen te drukken en omhoog te duwen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een cupmaat meer lijkt te hebben, het geeft ook je decolleté een mooiere vorm. De kussentjes die voor dit effect zorgen kunnen gevuld zijn met gel, water, lucht of siliconen.

[..] Lees snel verder!

Reageer nu!

Vuistregels voor een goed passende beha

Geplaatst op 27 October 2009 | categorie: Maat-tabellen |

De ene beha is de andere niet, en daardoor kan het voorkomen dat je de juiste maat hebt uitgezocht, maar de beha toch niet goed past. Het is dus heel belangrijk dat je bij de aanschaf van een beha niet alleen op het labeltje met de maat let, maar ook even uitprobeert hoe hij zit.

Let tijdens het passen op de volgende vier kenmerken:

  1. Het rugpand van de beha zit op gelijke hoogte als de beugels aan de voorkant. Het rugpand blijft ook op de juiste plek zitten en kruipt niet op.
  2. Je borsten passen precies in de cups, waardoor een vloeiende lijn tussen cups en borsten ontstaat. Er mag geen ruimte zijn tussen de cups en je huid, maar je borsten mogen ook niet uitpuilen over de randen van de cups heen.
  3. De beugels en het stukje textiel in het midden van het voorpand liggen mooi vlak tegen de huid van je borstkas aan.
  4. De schouderbandjes drukken de huid niet in, zelfs geen klein beetje. Als er aan de bovenkant van je schouder een “deukje” zichtbaar is waar je behabandje loopt, heb je een te kleine beha. Maar let ook op dat je geen te grote maat koopt, herkenbaar aan afzakkende schouderbandjes.

Tot slot: let er op dat de beha comfortabel zit. De gouden regel voor comfort is: als je de beha niet voelt zitten, heb je de juiste maat gevonden. Kun je nauwelijks ademen of prikken de beugels onaangenaam in je borsten? Dan heb je dus de verkeerde maat, net als wanneer de beha continu langs je huid glijdt.

Reageer nu!

Bepaal je behamaat

Geplaatst op 27 October 2009 | categorie: Maat-tabellen |

Om je borsten de juiste hoeveelheid ondersteuning te bieden en om rugklachten te voorkomen is het belangrijk dat je beha de juiste maat heeft. In lingeriewinkels kun je precies laten opmeten wat jouw behamaat is. Maar je kunt ook zelf met een meetlint aan de slag gaan.

Je behamaat opmeten

Een behamaat bestaat uit twee onderdelen, de omvang en de cupmaat. Om je behamaat te bepalen begin je met het bepalen van je omvang, door het meten van je onderwijdte:

  1. Trek je beha uit en leg een meetlint rond je bovenlichaam, vlak onder je borsten.
  2. Trek het meetlint goed strak, maar zorg ervoor dat het niet knelt.
  3. Bepaal nu je omvangsmaat aan de hand van je meetresultaat in onderstaande tabel*

[..] Lees snel verder!

Reageer nu!